Sushiguide – Odense

Nigiri, uramaki, sashimi, futomaki, gunkan og hosomaki. Folk, der ikke ved bedre, vil måske være tilbøjelige til at tro, at jeg er begyndt til japansk. Sushielskere som mig selv vil vide, at jeg bare opremser forskellige stykker mad indenfor yndlingsspisen. For sushi er virkelig yndlingsspisen i min optik. Og heldigvis har tendensen vundet så meget terræn, at man selv i de mindrebdanske provinsbyer kan opstøve en sushirestaurant – jeg er fan!

Med alle de sushirestauranterne der nu er, skal man holde tungen lige i munden – og ikke have drukket for meget sake – for at adskille kvalitetssushi fra samlebåndssushi. Man kan let gå galt i byen med sushi, men når det handler om rå fisk – og så til den pris – så SKAL kvaliteten bare være i orden. Derfor har jeg sammenskrabet en lille guide til jer over mine yndlings sushirestauranter i Odense.

Bar’sushi, der ligger i hjertet af Odense på Læssøegade, laver rigtig god sushi. Hos dem er råvarerne og kvaliteten i højsædet – men det er prisen desværre også. Bar’sushi er lidt dyr – 1. stk. nigiri koster f.eks. 24 kr., og en boks med 16 stks. blandet sushi koster 199 kr.

Insu, som ligger lige ved siden af Magasin på Pogestræde 20, laver også udmærket sushi.  Jeg synes ikke helt, at Insu lever op til Bar’sushis eller Umashis smag og kræsen for de enkelte sushistykker, men til gengæld er denne restaurant ret billig. 1 stk. nigiri koster her 20 kr., og en boks med 17. stks. blandet sushi koster 125 kr.

Umashi, der ligger i den ene ende af gågaden på Vestergade 79, kombinerer god kvalitetssushi med et fair prisniveau. Det er min yndlings sushirestaurant i Odense. 1 stk. nigiri koster til sammenligning ca. 22 kr. her, mens en boks med 14 stks. blandet sushi koster 129 kr. Desuden giver Umashi 20% studierabat fra søndag til torsdag, på deres takeaway, Umashi Go – det er da værd at tage med!

Har man mod på en mere speciel – og intim – sushioplevelse, kan man hos Umashi også få serveret sushi på en bar menneskekrop. Body-sushikonceptet går helt tilbage til Japans geisha-kultur fra 1800-tallet, og traditionen ligger derfor dybt i den japanske finkultur. Hvis man er interesseret, kører Groupon ofte deals med sushi, så husk at holde øje her. Bon appetit!

 

Skriv en kommentar

(vil ikke blive offentliggjort)

Skriv en kommentar